• Hero

Flekswerk regelt het!

Uitzenden

Seizoenswerk? Een zieke medewerker? Een vakantiekracht? Of misschien een flexibele schil in uw organisatie zonder de arbeidsrechtelijke risico’s te hoeven dragen. Dan is een uitzendkracht een prima tijdelijke oplossing. Flekswerk zoekt voor u een geschikte medewerker die tijdelijk bij u tewerkgesteld wordt.

Bij het inlenen van uitzendkrachten in fase 1 en 2 is Flekswerk uitzendbureau formeel de werkgever. De contractuele risico’s zijn voor onze rekening en wij verzorgen de gehele (salaris)administratie. En op basis van de werkelijk gewerkte uren ontvangt u een factuur.

Voordeel

  • Geen discussie over uurloon. Deze is gelijk aan het eigen personeel
  • Tijdelijk dienstverband
  • Geen ziekte risico
  • Geen loonadministratie

Detacheringsmogelijkheden

Bent u na de flexibele periode van uw tijdelijke medewerker nog niet toe om de werknemer een vast dienstverband aan te bieden? Dan biedt Flekswerk een uitkomst. U kunt de werknemer via ons nog zes tijdelijke contracten aanbieden. Wij bespreken graag met u samen wat de mogelijkheden zijn.

Payrolling

U werft uw eigen tijdelijke personeel en laat ons dat weten. We nemen de administratieve afhandeling plus de juridische risico’s over. Dat betekent: geen omkijken meer naar de arbeidsrechtelijke en juridische risico’s van flexwerkers, waaronder ziekteverzuimrisico, uitvoering van de Wet Poortwachter en ontslagregelingen. En dankzij de gewaarborgde certificering is er geen sprake van ketenaansprakelijkheid. Door de mogelijkheid van een g-rekening voorkomt u het risico op naheffingen van de belastingdienst door niet gedane loonafdrachten.

HRM Advies

Het woord Human Resource Management is een benadering van het personeelsmanagement binnen een organisatie en deze afdeling houd zich onder andere bezig met, werving en selectie, beloning, motivatie, ontwikkeling en de administratie.

Wij kunnen u als ondernemer ondersteunen en adviseren met personele vraagstukken welke kunnen ontstaan binnen uw organisatie. Hierbij kunt u denken aan; contracten, cao vragen, conflictsituaties, ontslag, opbouw personeelsdossier, zwangerschapsverlof, (langdurige) ziekte, beoordeling- functionering gesprekken. Voor ons bestaan rare vragen niet.

Zit u ergens mee? Deel uw zorg, wij komen graag langs om de situatie te inventariseren. En u te voorzien van een advies op maat.

Cicero
Nbbu
Sna
Apg
Stipp Logo All White