Veel gestelde vragen

Algemeen

Welke banen vind ik bij Flekswerk Uitzendbureau?

Flekswerk Uitzendbureau is een allround uitzendbureau, actief in diverse sectoren. Banen zijn vooral afkomstig uit deze regio. Zo hebben we onder andere vacatures in de sectoren bouw, watersport, horeca, productie, schoonmaak, administratief en metaal. Niet alle vacatures komen op de website of in onze etalage, vandaar dat inschrijven altijd belangrijk is.

Volg onze Facebookpagina voor actuele vacatures. 

Zijn uitzendbanen alleen tijdelijke banen of kun je ook een vast dienstverband krijgen?

Je kunt, als je via Flekswerk Uitzendbureau werkt, kans maken op een vast dienstverband.

Als ik de uitzendbaan aanneem, is dan het bedrijf (inlener) of Flekswerk Uitzendbureau mijn werkgever?

Flekswerk Uitzendbureau is bij uitzenden of detachering je werkgever. Wij zorgen voor correcte uitbetaling van je loon. Na verloop van tijd bestaat de mogelijkheid om in dienst te treden bij de inlenende partij. Dit gebeurt uiteraard in nauw overleg tussen ons, het bedrijf en jou.

Krijg ik een contract als ik via Flekswerk Uitzendbureau ga werken?

Wanneer je voor Flekswerk Uitzendbureau gaat werken, krijg je eerst een uitzendovereenkomst in Fase A met een uitzendbeding. Deze uitzendovereenkomst houdt in dat Flekswerk Uitzendbureau je werkgever wordt. Wij raden iedereen ook aan, alleen te gaan werken indien er een contract ondertekend is.

Wanneer ga ik pensioen opbouwen?

Als je minimaal 26 weken daadwerkelijk voor ons hebt gewerkt bouw je via StiPP pensioen op. De pensioenregeling van StiPP bestaat uit 2 regelingen; de basisregeling en de plusregeling. Je start in de basisregeling en na 78 gewerkte weken kom je in de plusregeling.

Let op: Heb je eerder via een uitzendbureau pensioen opgebouwd? Er bestaat dan een kans dat je je pensioen bij ons kan voortzetten. Je kan dit aangeven op het pensioenformulier welke we jou toesturen zodra je aan de slag gaat. Meer informatie vind je op de website van StiPP.

Meer informatie: StiPP

Wat gebeurt er als er niet direct een baan voor mij kan worden gevonden?

We doen natuurlijk ons uiterste best om je zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Als we niet direct een baan voor je hebben dan blijven je gegevens vier weken bij ons in het systeem, tenzij je aangeeft dat wij jouw gegevens langer mogen bewaren.

Daarnaast adviseren we je om ons via social media te volgen. Je komt hier de leukste en meest actuele banen tegen.

Inschrijven

Hoe schrijf ik me in bij Flekswerk Uitzendbureau, moet ik een afspraak maken?

Je bent bij Flekswerk Uitzendbureau altijd van harte welkom en je hoeft bij ons dan ook géén afspraak te maken. Onze gekwalificeerde medewerkers staan voor je klaar. Flekswerk Uitzendbureau ondersteunt je in jouw zoektocht. Persoonlijk inschrijven heeft onze voorkeur, aangezien we dan een persoonlijke intake kunnen houden en dieper kunnen ingaan op je wensen.

Naast dat je altijd welkom bent, organiseren we ook welke donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur een speciaal inschrijfmoment voor werkzoekenden. Kom langs met een recent CV en we schrijven je in.

Uiteraard kun je je ook inschrijven via deze website.

Hoe gaat de verdere procedure na het inschrijven?

Na de inschrijving kun je op onze website kijken naar het vacature aanbod.. Het is mogelijk om direct op deze vacatures te reageren. Mochten wij een passende vacature hebben, dan nemen wij contact met jou op.

Wat moet ik meenemen voor een inschrijving?

Inschrijven bij Flekswerk Uitzendbureau kan via de website en op ons kantoor. Als je een afspraak met ons hebt gemaakt, dan is het belangrijk de volgende documenten mee te nemen:

  • Een recent CV
  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart, vreemdelingen document)
  • eventuele diploma's en certificaten
  • Rijbewijs

Loon & uitbetalen

Hoe geef ik de gewerkte uren door?

Je krijgt een inlogcode en daarmee kun je via onze website of de link die je van ons ontvangt inloggen. Hier moet je de gewerkte uren invoeren. Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig inleveren van het digitale werkbriefje. Om je salaris tijdig te kunnen overmaken, dient het digitale werkbriefje uiterlijk maandag vóór 10.00 uur door ons ontvangen te zijn. Onze opdrachtgever geeft ook digitaal akkoord op jouw uren.

Wanneer krijg ik mijn loon?

De lonen worden elke week op dinsdag verwerkt, mits je de digitale werkbriefjes hebt ingevoerd (uiterlijk op maandag voor 10.00). Je zult dan afhankelijk van je bank- of girorekening je geld dezelfde dag of de dag erna op je rekening ontvangen. Op jouw verzoek kunnen wij ook je loon per 4-weken uitbetalen.

Wanneer krijg ik een loonstrook?

Iedere week krijg je per e-mail een loonstrook toegestuurd. Dit gebeurd per post als geen e-mailadres beschikbaar is. Uitzendkrachten die hebben gekozen voor verloning per 4 weken, krijgen de loonstroken vanzelfsprekend per 4 weken toegezonden. De loonstrook heeft dan betrekking op de voorafgaande 4 weken.

Wanneer ontvang ik mijn jaaropgave?

Ieder jaar ontvang je een jaaropgaaf van het door jouw verdiende loon. Hierop staat vermeld wat je het voorgaande jaar hebt verdiend. De jaaropgave is belangrijk bij het invullen van een belastingbiljet. Eventueel teveel betaalde belasting en premies kun je met een zogenaamd T-biljet terugvragen bij de belastingdienst. Ook voor andere zaken heb je de jaaropgave soms nodig. De jaaropgave wordt slechts eenmaal verstrekt, dus bewaar deze goed.

Wanneer moet ik het loonbelastingformulier invullen?

Als je voor Flekswerk Uitzendbureau gaat werken, moet je vóór de eerste werkdag een loonbelastingverklaring invullen. Deze verklaring is nodig om vast te stellen of je in aanmerking komt voor heffingskorting. Zo wordt namelijk bepaald hoeveel belasting je moet betalen en wat je dus netto overhoudt. Je kunt maar één keer algemene heffingskorting laten verwerken.

Naast de algemene heffingskorting kun je ook nog andere kortingen krijgen, zoals bijvoorbeeld kinderkorting, ouderenkorting en combinatiekorting. Deze worden niet door Flekswerk Uitzendbureau, maar rechtstreeks door de belastingdienst gecorrigeerd, door middel van een jaarlijkse teruggave. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste gegevens. Bij onjuiste gegevens loop je het risico aan het einde van het jaar te veel ontvangen heffingskorting terug te moeten betalen. Geef wijzigingen daarom altijd op tijd aan ons door.

Vakantiegeld

Hoe wordt mijn vakantiegeld berekend?

Flekswerk Uitzendbureau reserveert voor jou vakantiegeld over je bruto basis uurloon. Het niet mogelijk het vakantiegeld tegelijk met je loon uit te betalen. Vakantiegeld is immers bedoeld als reservering voor je vakantie, waarin je niet werkt en dus niet krijgt doorbetaald.

Wat zijn reserveringen en waar vind ik deze?

Voor ieder gewerkt uur bouw je reserveringen op. Dit is een verzamelnaam voor vakantiedagen, vakantiegeld en kort verzuim. Over elk uur ontvang je voor deze componenten een percentage van loon. Zodra je een vrije dag hebt of naar de tandarts of dokter moet, kun je hiervoor een vrije dag (of kort verzuim) opnemen.

Wanneer wordt het vakantiegeld uitbetaald?

Het vakantiegeld wordt in mei uitbetaald. Onderaan je loonstrook vind je je saldo aan reserveringen. Je kan hier precies vinden wat je hebt opgebouwd en opgenomen. Let op: je kan geen doorbetaalde vrije dagen opnemen als je hiervoor geen saldo hebt. Neem je een vrije dag maar heb je geen saldo? Dan krijg je voor deze dag geen salaris uitbetaald.

Waarom blijft er van mijn vakantiegeld zo weinig over?

Vakantiegeld, overwerk en eenmalige beloningen worden door de Belastingdienst gezien als bijzondere beloningen. Hier wordt een bijzonder belastingtarief op geheven. Dit tarief is vaak iets hoger dan de gebruikelijke belastingtarieven. Kijk voor de actuele tarieven op de site van de Belastingdienst.

Meer informatie: Belastingdienst

Ziek

Bij wie moet ik me ziek melden?

Zodra je voor ons aan de slag gaat ontvang je een ziekteverzuimreglement van ons. Hierin staat precies beschreven wat jij moet doen in geval van ziekte.

Je moet je in ieder geval voor aanvang van de werkdag altijd melden bij het bedrijf waar je werkzaam bent. Daarnaast moet je je ook tijdig bij ons melden zodat wij vervanging voor je kunnen regelen en je kunnen ziek melden.

Krijg ik loon uitbetaald als ik ziek ben?

Afhankelijk van je uitzendovereenkomst krijg je een ziektewetuitkering van het UWV of van ons je loon doorbetaald. Het eerste jaar ontvang je 90% doorbetaling, in het tweede 70%.

Daarnaast wordt je ziekmelding doorgegeven aan onze Arbodienst. Zij verrichten alle werkzaamheden met betrekking tot de verzuimbegeleiding. Vanaf het eerste moment na je ziekmelding zullen zij contact met je opnemen voor het maken van concrete afspraken.

Hoe en wanneer kan ik mij beter melden?

Zodra je beter bent, meld je dit direct bij ons. Je hoeft niet op toestemming te wachten om weer aan het werk te gaan.

Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons even weten, dan helpen wij je verder!

Cicero
Nbbu
Sna
Apg
Stipp Logo All White